вход

потребителско име:

парола:

забравена парола »
регистрация »
Имам код

бързо търсене


Търсене по цена:

от до
разширено търсене »

акцент

избор по марка

David Oscarson

За по-малко от десетилетие предприемачът и производител на химикали Дейвид Оскарсон превръща обикновеното  пишещо средство от ежедневен детайл в последен писък на модата, луксозен и задължителен аксесоар.

Използвайки най-добрите материали и техники за производство, Оскарсон вярва, че всяка една химикалка може да бъде качествена семейна ценност, която си струва да се предава от ръка на ръка и от поколение на поколение.

още за David Oscarson »

 

 

Kолекции

 

Harvest

Harvest

Колекцията Harvest/ Жътва е с ограничено издание от 88 бройки писалки и ролери в пет различни цвята. Житните мотиви са релефно представени и създават усещане за обем и реалистичност, а основата е гравирана като плетена кошница.

 

Jacques de Molay

Jacques de Molay

Обикновено саможертвата се възприема като да отдадеш живота си за някаква цел, в която вярваш. Jacques de Molay наистина се жертвал, но преди всичко, за да спаси и докаже невинността на своите братя рицари тамплиери. Тази смела постъпка вдъхновила Дейвид Оскарсон и той създал колекция пишещи средства с името на Jacques de Molay. 

 

Celestial

Celestial

Колекцията Celestial/Небесен е с ограничено издание от 88 бройки писалки и ролери.Основата е от тъмно син прозрачен емайл, а капачката от матов такъв, който варира в пет зашеметяващи цвята, смело контрастиращи на прозрачното тяло.

 

Trellis

Trellis

Колекцията Trellis / Увивни растения е с ограничено издание от 88 бройки писалки и ролери. Прозрачният емайл в четири цвята е акцентиран с опалено бял матов лак, а довършителните детайли са с покритие от 18 Kt  жълто злато и родий. Забележителните релефни форми на листата и пъпките на увивните растения са постигнати с няколко прецизни етапа на гравиране.

 

Seaside

Seaside

Колекцията Seaside /Морски бряг е с ограничено издание от 88 бройки писалки и ролери. Това е първата колекция, която включва четири етапа на Guilloché гравиране. Прозрачният емайл в четири цвята е акцентиран с бял лак и довършителни детайли с родиево покритие. Интерес представлява и вариантът от прозрачен бял емайл с красиви детайли от 18-kt розово злато.

 

Valhala

Valhala

Колекцията Valhala е с ограничено издание, използвани са три варианта на цветовата гама, като всеки модел има издание от 88 бройки (включват се писалки и ролери).От Бронзовата ера до средновековието митологията на Викингите била доста разпространена заради голяма мобилност, пътешествия и набези. Известни с дългите си кораби и тежко въоръжение, викингите създали също и сложна руническа азбука, изсечена в големи гранитни скали, тези руни били наречени „рунически камъни”.

 

Tree of Life

Tree of Life

Колекцията Tree of Life / Дървото на живота е с ограничено издание от 88 бройки писалки и ролери. Дървото на живота има различни вариации, но във всички култури е символ на безсмъртието. От древните китайци и египтяни до германските езически племена, те всички се впускат да го търсят. Представата за него е в същността си еднаква – дърво на Живота, чиито плодове дават вечен живот на всички онези, които се сдобият с тях. 

 

Winter

Winter

Колекция Winter е  втората от сериите „Ограничено издание луксозни пишещи инструменти" под марката на Дейвид Оскарсон. Произвежда се в четири цвята, като продукцията на всеки от тях е ограничена до 128 бройки, като се включват писалки и ролери.

 

Като главен майстор в ателието на Питър Карл Фаберж от 1903 до 1918, Хенри Уигстром пленява света на изкуствата със своите брилянтни творения. Трофейната колекция Хенрик Уигстром е първата от сериите с ограничено издание луксозни пишещи инструменти под марката на Дейвид Оскарсон.