вход

потребителско име:

парола:

забравена парола »
регистрация »
Имам код

бързо търсене


Търсене по цена:

от до
разширено търсене »

акцент

избор по марка

промоция

Tombow - Подарък

Оригинален консуматив за всеки закупен продукт с марката Tombow.

Inoxcrom - Подарък

С всеки закупен продукт на Inoxcrom - Подарък Детска писалка Inoxcrom.

David Oscarson

David Oscarson - информация за марката

Произход: Съединени Американски Щати

www.davidoscarson.com

За компанията

За по-малко от десетилетие предприемачът и производител на химикали Дейвид Оскарсон създава една емблематична марка за пишещи инструменти, която се свързва с високо качество, майсторство и стил. Използвайки само най-добрите материали и техники за производство, Оскарсон превръща обикновеното пишещо средство от ежедневен детайл в последен писък на модата, луксозен и задължителен аксесоар.

Всеки един химикал от луксозните ограничени издания изисква изключително внимание и усилен труд, за да се превърне в изящно бижу с брилянтни цветове. Химикалите са ръчно изработени от чисто сребро, което им придава отличителна тежест и блясък. Всеки пишещ инструмент под марката Дейвид Оскарсон преминава през поредица от етапи на прецизно гравиране, за да се постигне характерният декоративен модел познат като Guilloché. Самият Оскарсон споделя „ Ние можем да щамповаме разни модели върху метала, но никога не бихме могли да постигнем онова пречупване на светлината, което се получава с моделът Guilloché.

От първостепенно значение за дизайнера са онези малки довършителни елементи, които са свидетелство за първокачествената стойност на продуктите. Друга уникална характеристика на химикалите са техните богати, почти огнено искрящи оттенъци. Според Оскарсон жизнените цветове се постигат чрез рядък и продължителен процес на горещо емайлиране на повърхността. Процедурата започва като се приготвя смес от натрошено стъкло, вода и метални окиси, тази смес се нанася върху повърхността на пишещия инструмент и след това се изпича в специални фурни при над 1 000 C◦, като се образува стъклен слой. Веднъж охладена, повърхността се подлага на шлифоване с диамантена пила, а след това се полира. Процесът се повтаря дотогава, докато се постигне перфектен завършек от прозрачен стъклен емайл.

Изработката на луксозни пишещи инструменти е комплексно усилие, което изисква изключителни умения и сръчност от страна на занаятчията. Но, споделя Оскарсон, само така се получават несравними върхови резултати и напълно си струва отделеното време. „Можем да правим и по-ниско качество химикали" - възкликва той, - „но за мен, нещо, което си заслужава да се прави, си струва да се направи само по-най-добрия начин".

Тъй като се отделя много труд за създаването на всеки един химикал, Оскарсон ограничава почти всички свои колекции до минимум от 88 бройки. „Нашето производство е ограничено, поради педантичното внимание и старанието към детайлите, които съпровождат изработката на всеки химикал" - казва той. При работа с 5 до 7 златаря в неговото ателие, практически е невъзможна изработката на повече от 10 бройки на седмица. Сравнен с другите производители в света на първокачествените пишещи инструменти, Оскарсон се явява малка рибка сред големия океан.

Въпреки миниатюрните размери на компанията, продуктите на Оскарсон будят възторжени отзиви от известни издания в този бранш, както и печелят престижната награда от бюлетинът на Роб „Най-добър сред най-добрите": първо за колекцията Harvest, втори път за колекцията Pierrot and Pierrette, а последната награда е за специалното издание на колекцията Celestial с инкрустирани диаманти. „Това е изключителна чест за нас" споделя Оскарсон.

Дейвид Оскарсон търси безброй източници за своето дизайнерско вдъхновение. В допълнение към неговата вяра, която подхранва двете му популярни колекции Harvest и Celestial, той силно разчита на своето семейство и наследство за многобройни идеи. Последното му издание е колекцията Valhalla, която е вдъхновена от Викингите и е посветена на скандинавските корени на дизайнера. Интересни са довършителните детайли от дълъг кораб и каменни руни, гравирани по повърхността на химикалите.

Независимо от източника на вдъхновение, Оскарсон се отнася към дизайнерските си решения като към свои деца. „Всички те са много лични за мен" възкликва той. На стартовата цена от $4,500 за мастилоструйна писалка, дизайнерът предлага на вашето внимание своите творения като една инвестиция. Използвайки най-добрите материали и техники за производство, Оскарсон вярва, че всяка една химикалка може да бъде качествена семейна ценност, която си струва да се предава от ръка на ръка и от поколение на поколение. Концепцията за качество, наследство и семейство е това, което мотивира Дейвид Оскарсон, както в професионален, така и в личен план. „Заедно с любовта и моралните ценности, които човек завещава, луксозната химикалка е нещо физическо, което също можеш да оставиш в наследство на своите деца" споделя той.

„Но това не е само химикал, само предмет" - продължава дизайнерът - „ Ралф Валдо Емерсон веднъж написал ' Най-скъпият подарък е да подариш част от себе си'. Всъщност подаръците са символи - израз на чувства, които би трябвало да се споделят по-често".